En toppenpresent :)

Fick en bok av mina härliga vänner i klassen av Nina Hemmingsson... "Jag är din flickvän nu".
Den är underbar satt och läste den på tåget på vägen hem idag, skrattade för mig själv...
Tack darlingar för den :D!




Måndaaaag...

...och jag håller på att bli sjuk :S! Alltid alltid ska det vara något...
I helgen festade vi loss igen :D. Jag fyllde 25...mmm kvällen började med skumpa hemma hos mig.
Sen kom Vickan snäll som vanligt och skjutsade oss till tåget, fick smuggla med drickan som en annan fjortis :P.
Gick fel när vi skulle till Caliente på St Eriksplan 2 och INTE St Eriksgatan 2 hahaha. Nåja efter en promenad kom vi äntligen fram och mina härliga klasskompisar och Bobby slöt upp. Vi käkade god mat och en trudelutt sjöngs för mig. Kvällen avslutades på Blue Moon Bar på Birger Jarlsgatan. Det var tydligen 27 så Bobby fick fixa in oss... Och jag som trodde att man kom in överallt när man fyllt 25....?
Tack för en toppenkväll och coola presenter! Lovar att lägga upp bilder när jag använder dom på Bali :D!

Skola imorgon och jag är mindre motiverad. Känner mig aningen splittrad angående den här kursen om migration och integration. Hedersrelaterade problem kan inte vara de enda bekymren med integrationen eller? Och hur självkritiska är vi till vår egen kultur egentligen? Precis som Kurkiala skriver så behandlar och förtrycker vi våra kvinnor i de västerländska länderna också, bara att de tar ett annat uttryck. Vi pressas in i en bild, som ingen får plats i, den sexualiserade kvinnan som inte kan för mycket eller för lite, inte väger för mycket eller för lite, har perfekt hår, perfekt hy, är precis lagom snygg, inte för mycket eller för lite smink...osv osv. Inte förrän man läser i tidningarna Cosmopolitan m fl så förstår man att jag har problem med torra armbågar (eh va?), frissigt hår som  behöver allehanda inpackningar, huden är för ljus/mörk/genomskinlig. När det kommer till sexspalterna i t ex Veckorevyn får vi lära oss hur man ska ha sex, och hur vi gör det skönt för killen. För de utgår ifrån att alla är heterosexuella med en sexlust till för mannen (ja det är ju han vi ska tillfredställa)... Det ges råd om hur man har analsex ("okej man kan spricka men lugn det läker"! WHAT!) INGENSTANS kan man läsa att säga NEJ är okej, jag är för att tjejer ska utforska sin sexualitet. Men det ska vara till för Henne inte enbart för Honom... och det kan faktiskt finnas både en Henne och en Honom.... Vad ger  det för bild till tjejerna i Sverige? Och vi som säger att vi är fördomsfulla, öppna för allt, vi är jämställda..yeah right... Förtrycket tar som sagt bara olika uttryck... En diskussion som jag saknar i kursen just nu....  

Man ska inte kasta sten i glashus...lite mer självkritik tack!

Då var det dags för näsdukarna och sängen...



Hipp hipp hurra för mig :D!

Idag fyller jag år wohoo...närmare bestämt 25 :S. Blandade känslor där...
Har ju fått en docka till min iPod i förskott av Jocke och hans föräldrar (me like! står i köket!). När jag kom hem från skolan idag, höll på att somna på föreläsningen den var intressant men jag var sååå trött, hade Jocke städat...:) Plus att han hade skalat 1 kg räkor som jag ska dekorera smörgåstårtan med, OCH så fick jag blommor.... En bukett med rosa olika blommor och en orkidé som var ny i sortimentet enligt floristen :). Jag lovar att jag ska prata en massa med den och ge den all min kärlek! Men det är inte slut där inte! Jag fick även en resväska som jag kikat på väldans länge, en rosa hård väska wohoooo Bali here I come! :P 

Då var det dags för det sista med tårtan innan mamma och dom kommer. Som tur är kommer Robban hit direkt efter skolan, han får fixa finliret med tårtan ;).

Tack raring för allt idag :D! 


 


 När jag var liten var det inga avancerade barnprogram!
Tummen och de andra :)

Vissa dagar ska man inte gå upp ur sängen...

Eller kanske är det det som man ska göra! Vaknade tidigt i morse av klockan... Syster skulle komma med tåget :).
Parkade på handikapp för att slippa gå en mil till perrongen.. Anna sa "ja men vem skulle komma och lappa nu, ska ju bara in och köpa cigg". Mmm när vi kom ut från kiosken seglade pappa blå förbi... Fick plötsligt väldans brått till bilen.. Det hände inget och de kikade säkert inte ens åt mitt håll heller, men de får mig att bli så nervös ändå.

Efter det skulle vi en snabbis till Willys för att inhandla grejer till saffranssoppan och tårtan. Allt gick toppen i affären och in i bilen.. Sen när jag preciiis svängt upp på E20 DÖR bilen! MF! Försökte på alla sätt och vis få igång men icke... på med varningsblinkers och ut med röda triangeln.... Som tur var så var Jocke hemma och kunde komma med Göran. Det första han säger är "har du kollat i motorn"? Eee hmm jag är inte dum på något sätt men hur f*n skulle jag kunna se om det var nåt där! Kikade och allt såg normalt ut.... Efter ett tag kändes det bäst att hoppa ur bilen och stå på sidan av.. Syster fiskade fram varsin banan och där stog två bruttor med varsin banan...och motorhuven öppen... Lastbilarna tutade och vinkade.. Jo tack för det! Ingen stannade! Det kändes rätt surt, som tur var behövde vi inte stå och vänta så länge. Nerdammade och mätta på banan kunde vi efter mkt om och men åka hem. Bilen startade så klart så fort Jocke satte sig i den men vips dog den igen (haha!) det var inte fel på MIG! Det var faktiskt på riktigt! :P Tack i alla fall Göran för att du kunde komma :)!

Hem bar det och sen lagade vi lite god mat, planerade en del för bröllopet, kollade på lokalen och träffade en snubbe som tydligen hyrde där när han jobbade (ville bjuda på mat också hahaha)!

En händelserik dag... Tack syster för att du kom och tack för presenten :D!
Tur att man kan skratta åt det hahaha.

Om 28 min fyller jag 25.... vad innebär det att vara vuxen? Hur definierar man det?






Syster och bilen vid E20...ser ju lugnt ut här men bilarna och lastbilarna susade förbi...
Är ändock stolt över att jag inte fick någon panik utan var coollugn :)!

Söndag

Så var helgen slut igen då..alldeles för fort igen enligt mig. Men till skillnad mot mina senaste helger så var denna inte fylld av plugg och jobb :). Nej  den här helgen har jag tillbringat med härliga människor och en del alkohol!

I fredags var det 25 års fest med Bling Bling tema i Hornstull för Johanna! Dagen började med skola sen förfest hos Johanna S, med sushi och en del vin, massa foton och sen bar det av till festen. På något konstigt sätt tappade jag mitt blingblingörhänge mellan Johannas lägenhet och bussen..hmm märkligt... Kanske förgylldes någon annans kväll med det hahahaha. Det var en toppenkväll med massa glada människor och schysst musik, vilket resulterade i massa dans! Tack Johanna (och alla ni andra!) för en toppenkväll!! Hoppas presenterna kommer till nytta :)!
Jocke var underbar och kom och hämtade mig hos Anneli, jag halvsov hela vägen hem...

Lördagen började med frukost runt 13 tiden hahaha. Åldern börjar ta ut sin rätt, okej det blev även aningen blött under fredagen.... På kvällen kom Sandra och Sandra på middag och vi spelade lite geni.. Inte min bästa runda om man säger så... En toppenkväll i alla fall :).

Idag har vi slappat och jag har försökt läsa lite...det är intressant men jag orkar bara inte :P! Har även varit ute och promenerat i solen, tyvärr kom det en del snö på kvällen... Hämtade även ut mitt paket från Saltå Kvarn med min egen blandade müsli! Var dock ganska dyr men jag fick ju en fin müsliburk (som kommer innehålla müslin jag gör hemma själv sen!) Vill även ha vår NU! Vill börja använda min nya vårjacka :).

Då var det dags för Beck igen!





Den fina müsliburken med min egna blandade müsli :)!

Den snygga burken med min egna müsli i :)! Fyller den med min hemmagjorda müsli sen.... Kan ju inte handla flingor för 80kr varje vecka... ;)

Helg...

Så var det söndag då... Helgen blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig.  Fredagen spenderades hemma, vilket gjorde att jag missade ett seminarium, med värk i en visdomstand. Jocke åkte till Y och B på poker och jag stannade hemma. Var ganska skönt ändå :). Lördagen spenderade jag i princip hela dagen i  bilen...först hämtade jag Jocke och sen fick jag slänga mig i bilen och åka till mormor.... Håller tummarna...hon är stark...måste gå...

I dag jobbade jag hela dagen... Funderade en del över hur och varför vissa blivit placerade på jobbet. Vad går man på egentligen? Om jag tittar på mitt jobb kan jag verkligen se att det finns brister i samhället på olika boendealternativ.

Kollade i almanackan idag..har inte en fri helg förrän i slutet av april! Helgerna är fyllda av fester, middagar och jobb. Och antagligen en del plugg! Eller ja jag vet inte :P.

På tisdag ska jag äntligen sätta mig i frisörstolen! Har väntat alldeles för länge, tack S för att jag får kopiera dina anteckningar efter föreläsningen! :D Möjliggör en stunds lyx! Blir både klipp och färg...skulle gärna klippa det kort, men vill ju samtidigt ha lite längd till bröllopet. Efter det åker det däremot av :).

Vill rekommendera en bok som är väldigt bra och tänkvärd:
Tête a Tête The Lives and Loves of Jean Paul Sartre and Simone de Beauvoir.


                                                         "Jag kan inte vara ond på en Gud jag inte tror på"
                                                                               av Simone de Beauvoir









                                 Sartre och Beauvoir

Känns ganska orättvist...

Efter mormors lyckade operation i december kände jag mig så lättad... Allt gick bra och hon kämpade på så bra!
Min stålmormor! Idag fick jag veta att hon antagligen har parkinsons.... Varför inte få ett antal år som är bra, och som hon kan fylla med det hon tycker om? Jag vet inte... kanske är det för tidigt att säga något än, men jag hoppas på att hon orkar kämpa sig igenom det här också...

Det är farligt att tro att man kan känna en konstant lycka, INGEN upplever det 24/7. Den som påstår det skulle jag vilja säga ljuger.... Det är snarare något man får njuta av de gångerna man känner det. Rätt som det är snärtar livet till en över kinden igen... Men det är ju samtidigt det som är att leva.... Ångest, sorg, kärlek, oro och lycka är alla känslor som tillhör livet. Det handlar bara om att orka stå ut i det jobbiga, det blir bättre sen.

I maj flyttar vi till vår nya lägenhet, känns toppen! Kommer ju även närmare mormor då....
Det finns ett motionsspår alldeles bakom lägenheten, vilket  också är toppen!

Fick veta mitt betyg på sista tentan idag, alkohol och narkotika, klarade mig galant :D! En sak mindre att vara orolig för, dock vore det en lätt sak att åtgärda till skillnad mot andra saker...

Ett citat från J.P Sartre jag tycker passar bra...
"Livet börjar på andra sidan förtvivlan"



En bild jag känner inspirerar mig...

RSS 2.0