Mungiporna hänger nere vid knäna...

Jag lever och tentan är skriven!
Jag är en positiv person för det mesta och kan ofta se det ljusa i det som andra kanske bara ser som svart.. Men just nu är jag nog inne i en period som är lite mörkare än vanligt.

Helgen var toppen med middag på lördagen i Hammarbyhöjden, en märklig kväll som jag kan berätta om senare.. Annars pluggade jag som en tok, men inte tillräckligt mycket kändes det som igår när vi satt i Frescati och skrev. Jag har aldrig under mina studentår skrivit en sån märklig tenta, frågorna hade helt olika kunskapsnivåer, det var mil mellan dem!
Efteråt kunde jag läsa på vårat forum att det inte bara var jag som var upprörd över den! Vilket i och för sig känns skönt :). Vi får se hur det går, de har ca tre veckor på sig att rätta dem. Men som jag känner just nu så kan jag kanske behöva komplettera, vilket suger! Jag önskar så att jag var mer antijante!
Jag fick en mysig kväll igår i alla fall. Vi gick och köpte lite vin och sushi från Ki-Mama (som är det bästa sushistället i stan!) sen hängde vi hemma hos J till sena kvällen. Jag är så glad över mina vänner de gav mig precis det jag behövde igår (:

För att ladda om och tömma hjärnan på allt som kan analyseras och alla metoder man kan använda till det, ska jag spela lite Sims nu. Jag har inte gjort det på år och dar men kände plötsligt ett sug efter det :) Jag brukar inte vara någon spelnörd men det kan nog vara en skön avslappning.

Dagen började annars med en lång sovmorgon, eftersom grannen sov när hans brandvarnare gick inatt... Det hela slutade med att brandkåren kom efter 1 inatt och nästan sparkade in hans dörr. Det brann inte kan jag säga.. Annars har jag tagit det lugnt och slängt ihop en god tomatsoppa (:
Nu till lite spelande och sen läsning av nya Plaza Kvinna.

Ha en skön kväll alla! Själv ska jag försöka att ladda om batterierna...

Kram!



bild fr Google


Dagens ♥ går till mina underbara vänner efter en trevlig kväll igår!


En igloo...



...skulle jag ha och krypa in i just nu!
Känner att jag är på väg in i pluggskalet nu...hoppas på att komma ut igen efter kl 15 den 23 feb (:
Nu är det korvstoppning som gäller om rättsvetenskap, vetenskapsteori, text- och diskursanalys m.m. Saker som fika med vänner, tv- tittande, surfande och ta hand om vårt hem läggs åt sidan fram till den 23 feb..
 



Bild lånad från Google

På återseende!

Kram


En uppdatering

Hoppas att alla har haft en skön och mysig helg. Min fredag spenderades med mormor och mamma i Gustavsberg på iittala outlet och på det mysiga fiket Delselius, rekommenderas starkt! Väldigt trevlig interiör samt personal.
Fick även en alla hjärtans dag present av mormor där (:


Fick den rosa söta skålen innhållandes geléhjärtan.
Tack kära mormor!

Kvällen avslutades hemma hos oss där älsklingen gjort god mat. Även han fick en liten alla hjärtans dag present av mamma och plastpappa.


En fin bukett med några av hans favoritblommor liljor.

Gårdagen spenderades på jobbet med härliga kollegor! Det är så otroligt viktigt att man kan skratta på jobbet även när det kör ihop sig, eller händer jobbiga saker. Jag är så glad över mina kollegor, fick sms av en av dem i lördags där det stod att jag var välkommen och att de såg fram emot att jobba med mig. Gissa om jag blev glad (:

Vi såg även filmen Hotell Rwanda, en gripande stark film som jag verkligen rekommenderar!



Idag är det en vecka och en dag kvar till tentan, jag kommer med andra ord hänga med näsan över böcker och antecknar den här veckan. Det var ett tag sedan vi hade salstenta men det ska nog gå bra.

Ha en trevlig dag!

Kram ♥


Fågelkvitter

Nyss hemkommen från skolan, segnade så klart ner i soffan...
Ska försöka ta mig igenom en av kursböckerna idag, kanske får jag lite extra energi av fågelkvittret utanför (:
OM INTE DEN FÖRBANNADE GRANNEN SKA HÅLLA PÅ OCH BANKA!

Öppnade dörren för ett barn igår (ett lite äldre inte ett sånt där litet snorigt pyttebarn), tror ni att hon tackade? Nej minsann. Den dagen vi får barn (om den dagen nu kommer) så ska det lära sig att vara artig! Nu kanske det var så att hon var hörselskadad eller så, men hon kunde i alla fall ha tittat upp och lett då eller något...

Nej nu blir det lite te och läsning, ingen träning, känner att det pågår aktivitet i halsen som jag starkt ogillar! Hoppas på att kunna köra imorgon (:


Dagens ♥ går till min älskade make som har fått stå ut ned väldigt mycket det senaste året. Jag är så förbannat stolt över honom, och är mäkta imponerad av det han gör (: Puss på dig hjärtat!

Ha en najs dag alla!

Tjing Tjing!


(förresten tror jag att det blir kul att gå på ladies night igen, blir ju bjuden på middag å allt också)





Jag undrar om det är en sån här som kvittrar i trädet utanför...




Med nattmössan på...

...försöker jag vakna till är så trött!
Idag blir det skola heeela långa dagen sen blir det träning! Hoppas att jag blivit lite piggare tills dess...

Alla ni som är pigga och glada får nog vara snälla och dela med er av er energi till oss bättre behövande (:

Ha en bra dag alla!

Jo förresten jag har blivit tvingad att gå på ladies night i år igen..

Tjingeling!


Egentligen borde jag...

 ...plugga tills imorgon...
Men jag orkar verkligen inte...
Vilodag från träningen idag men imorgon blir det ett pass med ben och mage.

Reslutat börjar synas här å där... (:

För övrigt låter det som att grannen ska hoppa genom taket vilken sekund som helst...


Tjingeling!


Söndag...

Då var söndagen här slutet på helgen alltså. Gårdagen spenderades hos syster med man. J fyllde 8 år och det bjöds på god thailändsk gryta, blåbärscheescake och massa annat gott. Vi hann även spela Ali Baba med M och J (: tror i och för sig att jag och syster tyckte det var roligast hahahaha. För er som inte vet så är det ett barnspel :). Det var skönt att komma bort en stund och träffa dem. Tack för en trevlig dag syster och Kristofer!

Under kvällen hann jag åka förbi mamma och titta på S och F nya hus. Toppenfint och jag började inte längta mindre efter att köpa hus igen (:!

Dagen kommer att fördrivas med näsan över böcker om textanalys, vetenskapsteori och en c-uppsats som jag ska opponera på, på tisdag. Är dock sugen på att byta ut gardinerna i köket och vardagsrummet till något lite mer vårigt!

Hoppas alla har en lugn och skön dag!

Kram ♥


Kalas och sånt

Idag bär det av inåt landet till syster med familj. Det blir firande av min gudson som fyllt 8 år (:
Efter det blir det en tripp hem till S och F för att kolla in deras nya hus. Spännande spännande!


Fredagskvällen spenderades i ensamhet vilket var väldigt skönt. Jag är en väldigt social person och älskar att ha folk runt mig, men ibland behöver jag vara ensam och få grubbla. Känns lite som att jag är nere i någon dipp men det löser sig. Det går ju inte att alltid hoppa omkring och kvittra. Då skulle vi ju ta det för givet och inte heller uppskatta den känslan... Jag tror nog att alla befinner sig i mörkret någon gång då och då. Rollo May sa att ångest är en del av att leva livet, och jag är beredd att instämma. Jag tror inte att någon aldrig känt av hur ont det kan göra att leva.

Ha en trevlig lördag!

Tjingeling!




Bild fr Google


Vår?

Då var fredagen äntligen här! Fast som student spelar inte helgerna så väldigt stor roll, har vi något att plugga på så ligger det över en även på helgen. Just nu ligger nog en bok forskningsteori närmast på läslistan, jag blev faktiskt sugen på att läsa den efter vårt förra seminarium. :)

Nu är det i alla fall plusgrader ute jippi! Håller tummarna för att det håller i sig, längtar så efter våren och att få slippa gå i slasket i stan. Var hemma hos mormor igår och det såg ut som ett skämt utanför hennes lägenhet! De har inte skottat något alls, och det hängde stora istappar från taket och masssor med snö. Stackars de som bor där, gick knappt att gå där. Tänker på hur det är för äldre människor att traska i det där.. Skamligt är vad det är, det är faktiskt fastighetsskötarens ansvar.

Igår köpte jag ett 50- pack med rosa tulpaner som pryder köket och vardagsrummet. Nu är det i alla fall lite vårigt hemma hos oss :). 


Köket (:

Helgen bjuder egentligen på en mängd aktiviteter, men jag har inte bestämt mig hur jag ska göra. 

Dagens ♥ går till min morfar som skulle ha fyllt år igår...
Mina morföräldrar var tillsammans från att mormor var 14 och morfar 18 fram tills morfar gick bort för några år sedan... Jag tycker att det är häftigt och något jag hoppas att jag får uppleva. 

Hoppas alla får en bra helg!


Kram ♥


Längtar tillbaka...

Ååå vad jag längtar utomlands igen...tänker tillbaka på när vi var på Bali....underbart!


Solnedgång över Kuta Beach


Här står vi med Tanah Lot i ryggen


Simmade med delfiner (:



Snopet...

Dagen började hyfsat bra, åkte till gymmet och körde ben och mage. Avslutade med att köpa present till min systerson som fyllt 8 år. Då började det vräka ner snö, igen! Skulle ha träffat mina vänner i stan och ätit gott och umgåtts men jag kände inte för att ge mig ut i kollektivtrafiken en kväll som denna. Fredagen spenderade jag 2h på centralen pga snö på spåren m.m. Då var det inte ens i närheten av detta oväder ute... Hoppas i alla fall att mina vänner fick det trevligt utan mig och att jag kan kompensera det en annan gång.

För övrigt var helgen supertrevlig. Den spenderades med några vänner god matlagning och spel.
Dagarna flyger iväg, vilket i och för sig är skönt då kommer våren snabbare :). Men jag påminns också om att man ska ta vara på dagarna och tala om för sina nära och kära hur mycket de betyder... För ett år sedan såg inte vårat liv ut så här...

Hoppas alla har en skön kväll och tar hand om varandra!

Jag längtar efter våren, fågelkvitter, knoppar och picnic ute!


Dagens ♥ går i alla fall till världens bästa mamma. Tack för att du finns för mig (:


Kram ♥


RSS 2.0